Wandelboulevard is de nieuwste uitbreiding in Blauwestad

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Op vrijdag 11 maart heeft de gemeente Oldambt in samenwerking met de Provincie Groningen een wandelboulevard geopend. Gedeputeerde en wethouder waren vanochtend aanwezig om een kunstzinnig bankje te plaatsen en de laatste struiken te planten . Dit meldt de Provincie Groningen. 

Het Havenkwartier in de Blauwe Stad wordt constant ontwikkeld. Het vormt het centrale punt in het dorp met horeca en een projectbureau. Verder vindt men hier de oudhollandse woningen, nieuwbouw in Oudnederlandse stijl. Geïnteresseerden moesten een flinke prijs neerleggen om hier zo’n woning te krijgen.

Moeizame start 

Toen Blauwestad in 2007 uit de grond werd gestampt werd het doorgaans beschouwd als een mislukt nieuwbouwproject met weinig voorzieningen. Dankzij de recessie van 2008 kon vrijwel niemand een huis kopen in de omgeving. Dagblad van het Noorden meldde echter al in 2019 dat er sprake was van een ommekeer. Sinds de vraag naar woningen sterk is toegenomen de laatste 5 jaar is Blauwe Stad een populaire bestemming geworden voor bewoners en recreanten.

Uitbreidingen  

De ontwikkeling in het Havenkwartier gaat daarom gestaag verder. Nieuw zijn twee-onder-een-kapwoningen in jaren ‘30 stijl. De huizen zullen worden aangesloten op het waterwegen via stijgers. De waterwegen rond de huizen sluiten via een vaarroute aan op het zuidelijke strand. Ook dit geeft weer een impressie van het toenemende woongenot en de mogelijke activiteiten voor mensen die een dagje uit zijn.

Door: Nationale Recreatiegids