Noord-IJsland is dé toeristische trekpleister voor Nederlanders

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Touroperator Voigt Travel biedt reizen aan naar het noorden van IJsland. De touroperator biedt sinds een tijdje directe vluchten aan vanuit Nederland. Hollandse bezoekers dragen voor een groot deel bij aan de bruisende toerismesector op het koude Noord-Atlantische eiland. Dit meldt RTLNieuws.  

IJsland is met een krappe 370.000 inwoners één van de dunbevolkte plekken op de wereld. Reisorganisaties gebruiken de ongerepte natuur als het decor voor hun vakantiegangers. Via jeeps worden tochten langs watervallen, geisers, gletsjers, kraters en actieve vulkanen georganiseerd. Voorheen richtte het toerisme zich vooral op het zuiden van het eiland, in het bijzonder de hoofdstad Reykjavik.

IJsland in de winter 

Voorheen hadden de lokale gidsen alleen in de zomermaanden werk. Nu kunnen ze ook in de wintermaanden gids blijven. Deze gidsen zijn overigens erg positief over het conatct met Nederlanders, die voorlopig de grootste groep reizigers vormen.

In de noordelijke regio van IJsland is er veel te bezichtigen in de wintermaanden. Zo kun je genieten van de thermale baden van Myvatn, warmwaterbaden in een ijzig klimaat. Walvissen zijn te zien langs de kusten en wandelroutes door de bergen zijn er genoeg.

Dunbevolkte noorden 

Voight Travel stortte zich juist op het onontdekte noorden, waar amper 40.000 inwoners wonen. Ter vergelijking; in Delfzijl wonen met 46.000 meer mensen dan in het gehele noorden van IJsland. De touroperator had al ervaring met reizen naar Lapland en de poolcirkel. Het idee is om vergelijkbare kleinschalige reizen aan te bieden.

Door: Nationale Recreatiegids