Brandgevaar in chalets van Recreatiepark 't Hertenhof in Vaassen

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Vorige week dinsdag voerde de brandweer een inspectie uit naar de algemene brandveiligheid in Recreatiepark 't Hertenhof te Vaassen. De gemeente deelde mee dat er in het vakantiepark sprake is van een ‘zeer onveilige situatie’. Gas- en elektriciteitsvoorzieningen zouden volgens de inspectie niet voldoen aan algemene veiligheidsnormen. Dit meldt Omroep Gelderland.  

Achterstallig onderhoud 

Dankzij achterstallig onderhoud zijn kunnen vakantiegasten volgens de brandweer niet zorgeloos een accommodatie huren. De gemeente heeft een ultimatum gesteld; mocht de situatie niet drastisch verbeteren voor 8 april dan moeten de gasten het park verlaten.

Aanplakbiljetten  

Door middel van aanplakbiljetten heeft de eigenaar zijn gasten geïnformeerd over de situatie. De gemeente noemt dat het een lastige opgave is geweest om door te dringen bij de beheerder. Voordat de inspectie langsging heeft de gemeente Ede al meerdere contactverzoeken ingediend. Tot dusver weigert de eigenaar enige vorm van een telefonisch gesprek.

Dit is overigens niet de eerste keer dat de gemeente hulp heeft aangeboden bij het onderhouden van het vakantiepark. Vorig jaar is er al een uitvoerig hulppakket aangeboden, waarbij er een inventarisatie werd gemaakt over de knelpunten. Blijkbaar zijn de problemen nooit geadresseerd en dreigt de gemeente na veel inspanningen nu met een sluiting.

Door: Nationale Recreatiegids