Terreurverdachten vakantiepark Weert kunnen 20 jaar celstraf krijgen

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Justitie heeft afgelopen donderdag een zware celstraf geëist tegen drie mannen die in een vakantiehuisje aanslagplannen hadden voorbereid. Volgens Justitie zouden de mannen een bloedige aanslag hebben beraamd. Dit meldt 1Limburg. 

Nederland heeft geluk gehad

Een vakantie in het Limburgse Weert lijkt een rustgevend toeverlaat. Niets is echter minder waar. Volgens de advocaat-generaal heeft Nederland geluk gehad met het vlotte optreden van de politie. In oktober 2020 zouden in totaal zes mannen een aanslag beramen. De politie voerde een grootschalige undercoveractie uit en viel uiteindelijk binnen in het vakantieverblijf van de daders. Tijdens de operatie werden ze aangetroffen met bomvesten en Kalasjnikovs.

Celstraffen 

Bij het afluisteren  van mailcontacten en whatsappjes kwam naar voren dat de verdachten spraken over het sterven van een martelaarsdood. Drie van de mannen besloten niet in hoger beroep te gaan. De andere drie deden dat wel. Respectievelijk is er acht, dertien en twintig jaar cel geëist voor deze drie verdachten. Omdat één van de terreurverdachten een wapen richtte op de politie is zijn straf aanzienlijk hoger dan dat van zijn compagnons.

Door: Nationale Recreatiegids 

Beeld: Openbaar Ministerie