Nieuw vakantiepark in de maak op zandvlaktes van het Zeeuwse Renesse

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Ruim 300 nieuwe vakantiehuizen staan gepland op de voormalige camping Bona Fide in Renesse. Het braakliggende terrein word door projectontwikkelaar BPD onder de hoede genomen. Uit de voorgestelde voorzieningen lijken de plannen ambitieus. Dit meld Omroep Zeeland. 

Campinggeschiedenis 

Al in 2009 werd de camping verkocht aan een Zeeuwse en een Twentse projectontwikkelaar. De verkoop bracht enige controverse met zich mee door de verwijdering van 420 stacaravans. Toen al waren er plannen om deze om te toveren in luxe chalets.

Mislukte projecten

Toen de campinggasten hun krachten bundelden tegen de gedwongen uitzetting wisten zij een rechtszaak te winnen. Er was echter zoveel tijd verstreken dat de meeste vaste campinggasten al een alternatieve woonplaats hadden gevonden.

Projectontwikkelaar BPD verkreeg in 2016 de rechten om de grond van de voormalige camping te exploiteren. Zijn investeringen bleken echter onvoldoende en door weinig animo onder particuliere geldschieters liepen projecten tweemaal in de soep.

Nieuwe visie 

In de huidige visie is de bedoeling om van het terrein een recreatiepark te maken met duurzame voorzieningen. Naast de driehonderd luxe recreatiewoningen hoopt BPD met toestemming van het college van B&W een voorzieningencentrum en veel groen te realiseren. Uiteindelijk zal vakantiebedrijf Roompot de exploitatie van de woningen op zich nemen.

Door: Nationale Recreatiegids