Riviercruises langs Hanzesteden zijn weer helemaal hip

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Toen de toerismebranche zoals wij die nu kennen opkwam in de negentiende eeuw was de riviercruise één van de populairste manieren om landen te leren kennen. Het spreekt tot de verbeelding om het rivierrijke Europa te doorkruisen met een comfortabel schip. Dit meldt reisorganisatie Tui. 

Groot aanbod

Er is voor bijna iedereen een riviercruise. Zo luidt de website van de reisorganisatie. Het aanbod is reuze onder het soort vaarten. Zo kun je kiezen uit arrangementen vanaf drie dagen tot en met drie weken. Deze cruises zijn altijd volledig voorzien van aansluiting op bus- en treinroutes. Tui regelt de gehele vakantie van begin tot eind.

Machtige Europese rivieren 

Europa kent veel grote en oude rivieren. Zo is het mogelijk om vanaf de Rijn door te varen naar Duitsland en Oostenrijk tot uiteindelijk de Donau. Veel bijzondere steden zijn gelegen aan deze rivieren en de rondvaart door de steden maakt deel uit van de reis. Kleinere riviercruises nemen je mee langs de Waddeneilanden en het IJsselmeer.

Gemak 

Het voordeel van een riviercruise is het gemak. Er is te allen tijde horeca en een slaapgelegenheid in de buurt. Een volledige arrangement voor 7 dagen langs bekende Nederlandse Hanzesteden kost zo’n 800 euro. Meer weten over de opties? Kijk op deze website.

Door: Nationale Recreatiegids