Peter Gillis zet arbeidsmigranten op straat na boete van 250.000 euro

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Op vakantiepark De Berckt in Baarlo moesten woensdag een groep arbeidsmigranten vetrekken uit hun tijdelijke woning. Zij waren volgens de gemeente illegaal gehuisvest op het park. De Berckt is in handen van magnaat en televisiepersoonlijkheid Peter Gillis. Om hoeveel migranten het gaat is voorlopig onduidelijk. Dit meldt 1Limburg. 

Boete

De gemeente Peel en Maas te Limburg deelde eerder al een boete van 250.000 euro uit omdat nieuwe controles hadden uitgewezen dan Gillis veel illegale arbeidsmigranten huisvestte. Volgens de gemeente gaat het om tientallen arbeidsmigranten. De faciliteiten die Gillis aanbiedt zijn in strijd met het bestemmingsplan.

Verantwoordelijkheid 

De gemeente mist de capaciteit en de verantwoordelijkheid om de migranten te helpen. Zij stellen de Gillis dit probleem samen met de werkgevers en de uitzendbureaus moet oplossen. Deze belanghebbenden profiteren allemaal van de migranten, zij het door goedkope arbeid of de verhuur van onderdak. Nu zij zonder woning rondzwerven raakt de gemeente ze uit het oog.

Gillis wilde niet reageren op de ontwikkelingen. De burgermeester reageerde als volgt: “Deze actie van Oostappen Vakantiepark De Berckt is echt not done.”

Door: Nationale Recreatiegids 

Beeld: ANP