Ook schoonmakers van EuroParcs krijgen verbeterde reiskostenvergoeding

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
CNV Vakmensen hield een pleidooi voor een betere reiskostenregeling voor schoonmakers op vakantieparken. Dit pleidooi krijgt steeds meer navolging. Na Landal komt nu ook EuroParcs over de brug met een betere reiskostenregeling. Dat meldt CNV Vakmensen.  

“De hoge brandstofprijzen zijn echt een probleem voor mensen die afhankelijk zijn van eigen vervoer om op hun werk te komen”, aldus CNV-bestuurder Jan Kempherbeek. CNV Vakmensen vraagt al sinds maart aandacht voor de situatie van schoonmakers op vakantieparken. Veel vakantieparken liggen namelijk in buitengebieden en dat betekent dat schoonmakers de nodige kilometers moeten maken om op het park te komen. 

Verbetering 

Het gaat om een flinke verbetering voor de schoonmakers. Zij krijgen nu al vanaf 5 kilometer enkele reis een vergoeding van 19 cent. Voor een schoonmaker die nu minimaal 30 kilometer naar een vakantiepark moet rijden, betekent dat per keer een extra vergoeding van 9,50 euro. 

Tijdelijke regeling 

Het gaat wel om een tijdelijke regeling. Van 1 juli tot 1 november hebben de schoonmakers van EuroParcs hier recht op. Kamperheek: “In het najaar gaan we met de partijen in overleg. Als de brandstofprijzen dan nog steeds hoog liggen, willen we natuurlijk dat de regeling wordt voortgezet. 

Door: Nationale Recreatiegids / Femke van Arendonk