Veel protest in Hoenderloo tegen plannen luxe hotel op Hoge Veluwe

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Als het aan de Hoge Veluwe ligt, kun je straks een luxe hotelovernachting op het nationale park boeken. Er worden plannen gemaakt voor een luxe hotelresort bij ingang Hoenderloo. Maar buurtbewoners zijn fel tegen en slaan alarm. De parkbeheerder vindt het protest stemmingsmakerij. Dit meldt Omroep Gelderland.

Park de Hoge Veluwe heeft plannen om bij Hoenderloo een luxe hotel en lodges te bouwen. Het resort moet 270 bedden gaan tellen. Bewoners zijn geschrokken en zijn vel tegen de plannen. Een aantal heeft zich verenigd in het protest. Zij vinden dat er al teveel parken en campings in de buurt zijn. Met het extra park kan het dorpse karakter verdwijnen vrezen ze. Omdat het park alles zelf aanbiedt, levert het Hoenderloo zelf ook niks op. Tot slot worden de faciliteiten ook te hoog, wat niet bij het dorp past. Volgens de bewonersvereniging wil de Hoge Veluwe niet met ze in gesprek over hun zorgen. 

Te vroeg

Dat de Hoge Veluwe nu niet wil praten, wordt bevestigd door parkdirecteur Seger Van Voorst tot Voorst. Volgens de directeur zit het park nog in de ontwerpfase, en is het te vroeg om nu al met bewoners in gesprek te gaan over hun zorgen. Als er gesprekken zullen plaatsvinden, zal dat met de buurtraad zijn, en geen individuele bewoners. Op het dreigement dat de bewoners stappen zullen ondernemen om het park tegen te houden noemt hij 'stemmingsmakerij'. Volgens hem is er nog te weinig informatie en moeten de plannen nog concreet worden. Het protest is daarom op bijna niks gebaseert vind Van Voorst tot Voorst. 

Door: Nationale Recreatiegids