Overheid maakt 1,5 miljard euro vrij voor bouwprojecten, waaronder nationale bieb

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) gaat de komende twee jaar jaarlijks zo'n 1,5 miljard aanbesteden aan grote bouwprojecten en onderhoud. Het meeste hiervan, zo'n 600 miljoen, gaat naar Defensie. Verder wordt er geïnvesteerd in de Koninklijke Bibliotheek. Dit meldt Stadszaken. 

In de nieuwe inkoopplanning van het Rijksvastgoedbedrijf is de komende twee jaar 3 miljard beschikbaar voor het bouwen en onderhouden van Rijksvastgoed. Het RVB neemt in haar planning alle projecten mee met een minimale ondergrens van 1,5 miljoen euro, voorheen lag die grens op 5 miljoen euro.Het eerste bouwproject is een boekenmagazijn voor de Koninklijke Bibliotheek, de nationale bibliotheek van Nederland. In Midden-Delfland komt een geautomatiseerd en energieneutraal magazijn met 200.000 containers voor boeken en andere objecten.

Defensie

Verder gaat het overgroote deel van het bedrag naar Defensie. Zo komt er een nieuw squadrongebouw op het Maritiem Vliegkamp De Kooy voor 20 tot 25 miljoen euro. Twee nieuwe brigadehoofdkwartieren in Oirschot en Havelte gaan zo'n 50 tot 100 miljoen euro kosten. Een ander groot project is de bouw van het Technology Center Land in Leusden, als vervanging van een oude Tankwerkplaats.

Door: Nationale Recreatiegids