Zwitserse organisaties doen een oproep tot boycot Rammstein-concerten

Door Redactie Nationale Recreatiegids
2 min
Verschillende Zwitserse organisaties hebben een petitie opgesteld waarin wordt opgeroepen tot het annuleren van de concerten van de Duitse metalband Rammstein. De groep treedt op 17 en 18 juni twee keer op in Bern als onderdeel van hun Europese tour. De band staat volgende maand ook twee keer in Groningen.

Beschuldigingen

Rammstein-zanger Till Lindemann wordt door meerdere vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag. Deze beschuldigingen moeten serieus genomen worden, staat onder meer in de Zwitserse petitie. "We roepen de concertorganisator op om de Rammstein-concerten in Bern af te gelasten. De organisator moet de getroffenen serieus nemen en de veiligheid van de concertdeelnemers waarborgen", staat er verder bij de petitie, die vrijdagavond ruim 4000 keer is ondertekend.

Het initiatief komt onder meer van de jeugdafdeling van de Sociaaldemocratische Partij van Zwitserland. Ook Brava, een organisatie die zich inzet tegen geweld tegen vrouwen, heeft zich aangesloten, net als een aantal andere organisaties die opkomen voor vrouwenrechten.

Advocaten van Lindemann ontkenden donderdag alle beschuldigingen. Ook lieten zij weten juridische stappen te ondernemen tegen de mensen die de beschuldigingen hebben geuit.

Door: ANP