Reiskostenregeling schoonmakers EuroParcs opnieuw voortgezet

Door Redactie Nationale Recreatiegids
5 min
EuroParcs gaat de verbeterde reiskostenregeling voor medewerkers van schoonmaakbedrijven opnieuw verlengen voor al zijn vakantieparken in Nederland. De regeling werd in juli vorig jaar ingevoerd om schoonmakers te compenseren voor de hoge brandstofprijzen. Op de Dag van de Schoonmaker maakt EuroParcs bekend de regeling, die afloopt op 1 juli aanstaande, voort te zetten tot 1 november 2023. Dat meldt EuroParcs.

EuroParcs is voor de verlenging van de regeling wederom tot een akkoord gekomen met de schoonmaakpartners, waaronder CSU, Novon, Fonville en Care Dienstengroep. “Het is voor ons van groot belang goede afspraken te maken”, zegt Ieman Hoogenboom, Director Operations bij EuroParcs. “De brandstofprijzen zijn dit jaar weliswaar gedaald, maar nog steeds vrij hoog. Onze schoonmakers dragen voor een groot deel bij aan de vakantiebeleving van onze gasten. Zeker met het oog op de drukke vakantieperiode die eraan komt, zijn goede werkomstandigheden voor schoonmakers van groot belang. Een goede reiskostenvergoeding draagt hieraan bij. Daarom hebben we als een van de weinige in de branche besloten de huidige afspraken te verlengen.”

Hoge brandstofprijzen 

In 2022 vroeg vakbond CNV Vakmensen aandacht voor de gevolgen van de hoge brandstofprijzen voor personeel dat met eigen vervoer naar een werklocatie moet komen. Dit betreft onder meer de medewerkers van schoonmaakbedrijven op vakantieparken, die vaak gelegen zijn in buitengebieden. Veel schoonmakers worden in hun netto-inkomen geraakt, omdat de vergoedingsregeling in de cao niet toereikend is voor de medewerkers. EuroParcs herkende de problematiek en ging op eigen initiatief het gesprek aan met zijn schoonmaakpartners. Dat resulteerde in een verbeterde reiskostenregeling die geldt voor alle EuroParcs-vakantieparken in Nederland.

Reiskostenvergoeding gaat in na 5 kilometer enkele reis 

De regeling die EuroParcs met zijn schoonmaakpartners heeft afgesproken houdt in dat de reiskostenvergoeding al ingaat na 5 kilometer enkele reis. In de huidige cao-reiskostenregeling gaat de kilometervergoeding pas in na 30 kilometer enkele reis. De regeling die per 1 juli wordt verlengd, stopt in principe op 1 november als een nieuwe ‘schoonmaakdeal’ ingaat en er een loonsverhoging vanuit de CAO komt.

Door: Nationale Recreatiegids