Mogelijk dure recreatiewoningen naast Hotel de Beyaerd in Hulshorst

Door Redactie Nationale Recreatiegids
4 min
Bij het veluwehotel De Beyaerd in Hulshorst wordt mogelijk een nieuw, luxe vakantiepark neergezet. De opzet is ‘een ruim opgezet groenresort met hoogwaardige recreatievilla’s’, meldt Nunspeet Nieuws. Het vakantiepark komt te staan op het evenemententerrein van het hotel en het aangrenzende deel waar voorheen restaurant De Gulle Belg stond. Momenteel wordt dat pand gekraakt. 

Het college van burgemeester en wethouders geeft aan dat het in principe bereidt is om mee te werken aan de plannen. Maar het is bekend dat het plan voor opheft zorgt bij omwonenden. Volgens het college is die ophef echter gebaseerd op situaties uit het verleden. Voorheen kwam het voor dat het evenemententerrein voor overlast zorgde. De initiatiefnemers zeggen zo veel mogelijk rekening te gaan houden met de wensen van de bewoners.

Voldoende recreatiewoningen

Buurtvereniging Hulshorst stuurde een brief waaruit blijkt dat de vereniging geen voorstander is van de plannen. In de brief staat dat de omwonenden regelmatig overlast ervaren van het hotel. Ook wordt er een nieuwe uitweg aangelegd naar de Harderdijkweg. Dat is volgens de belangenvereniging in strijd met het beleid van de gemeente. Die zou namelijk uitwijzen dat het terrein een overgangsgebied is met een groot belang voor de natuur. Daarnaast stelt de buurtvereniging in de brief dat er al voldoende recreatiewoningen zijn.

Duurzame vakantiehuizen

De indieners van het plan zeggen dat zij de recreatievilla’s duurzaam zijn en goed passen in een groene omgeving. De daken worden gemaakt van riet en het geheel van het park moet een parkachtige uitstraling krijgen. Volgens de indieners wordt veel van het al aanwezige groen behouden.

Ook vindt het college de plannen passen binnen het streven naar een verbetering van de recreatiemogelijkheden in de omgeving. Wellness en rust zijn de belangrijkste pijlers van het park en dat wordt als positief ervaren door de gemeente. Raadscommissie Ruimte gaat in september het voorstel behandelen.

Door: Nationale Recreatiegids