Nieuwe camping 'Sahara Stay' bij ’s-Gravenzande open

Door Nationale Recreatiegids
2 min
Wanneer je de camping instapt, lijkt het alsof je Marokko binnentreedt, maar je bent toch echt in ’s-Gravenszande. Afgelopen donderdag opende bij Slag Vlugtenburg de nieuwe camping ‘Sahara Stay’, meldt WOS.

Sahara Stay is het tweede vakantiepark onder de vlag van Vlugtenburg. De directeur, Joran Pronk van Vlugtenburg, was er van op de hoogte dat het stuk grond waar nu de camping staat niet werd gebruikt. Daarom ging hij bedenken hoe deze plek een nieuwe invulling kan krijgen. Hij kwam op het idee om er een kleinschalige camping te openen, waar hij iets ‘intiems’ van ging maken. “We noemen het Sahara Stay, omdat het saharatenten zijn: luxe glampingtenten. Die hebben we ingericht met veel sfeer”, aldus de directeur.

Glamping is een combinatie van de woorden glamorous en camping. Het is in principe een luxe vorm van kamperen. Zo hebben de tenten onder andere een klein keukentje, eigen toilet en zelfs een regendouche.

Naast zee

Bezoekers van de camping kunnen letterlijk de zee in rollen: deze ligt op nog geen twee minuten afstand van Sahara Stay. Pronk vertelt dat er allerlei strandactiviteiten te doen zijn, net zoals op de camping.

Het park gaat vanaf 1 juli echt open. Gasten kunnen wel al boeken.