Roompot opent nieuwe ‘glamping’ bij Lauwersmeer

Door Nationale Recreatiegids
3 min
Vrijdag 30 juni opent Roompot een nieuwe camping op Lauwersmeer: Roompot Glamping Lauwersmeer. Deze staat bij het Nationaal Park Lauwersmeer. Het resort bevindt zich vlakbij uitgestrekte weilanden en bossen in een regio die bekend staat om de mooie sterrenhemel en het veelzijdige landschap, meldt Roompot.

Vrijdag kunnen de eerste gasten een kijkje komen nemen bij de nieuwe ‘glamping’ van Roompot. Een glamping is een combinatie van glamour en camping. Het komt neer op luxe kamperen: de tenten zijn voorzien van allerlei gemakken, zoals een keuken en badkamer. Vanuit deze safaritenten kunnen gasten de natuur van het Park Lauwersmeer verkennen of een duik nemen in het meer.

Voorzieningen

De Roompot Glamping Lauwersmeer telt 76 luxe safaritenten, die geschikt zijn voor twee tot zes personen. Deze zijn allemaal voorzien van een zithoek, eethoek, keuken, badkamer en een veranda. Er is gratis WiF aanwezig en ook heeft het resort een Service Point en een mini markt in de oude herberg.

Duurzaamheid

De glamping is gevormd aan de hand van de uitgangspunten van de Green Key Certificering. Dat houdt in dat het park op duurzame wijze is gemaakt en opereert. Roompot heeft een duurzaamheidsprogramma en wil deze ook doorvoeren in het vakantiepark bij het Lauwersmeer. Zo is er gebouwd met duurzame materialen en voert het een duurzaam inkoopbeleid, waarbij zoveel mogelijk producten lokaal worden ingekocht.

Ook zijn de safaritenten volledig elektrisch. Deze worden elektrisch verwarmd, koken op inductie en zijn voorzien van elektrische boilers.