Deze vijf Nederlandse hotels staan in top duizend beste hotels ter wereld

Door Nationale Recreatiegids
2 min
In de restaurantsector is de ‘La Lista’ een bekende toplijst voor restaurants. Sinds 2015 reikt het bedrijf de prijs uit. Dat doen zij sinds dit jaar ook voor hotel. Daarin worden de duizend beste hotels ter wereld opgenomen. Vijf daarvan staan hier in ons land. De hoogste notering van een Nederlands hotel is Waldorf Astoria Amsterdam, die eindigde op de negende plek. Dat meldt Hospitality Management.

De lijst van La Lista wordt niet, zoals vaak wel het geval is, opgesteld door een vakjury. Het bedrijf baseert de toplijst op een combinatie van cijfers van de hotelbezoekers op websites van OTA’s, recensies in vak- en reisbladen, nieuwsberichten en reisgidsen. Aan de hand daarvan bepaalt een algoritme hoeveel punten een hotel scoort. Het maximum aantal punten dat kan worden gehaald is honderd.

In Italië staat het beste hotel ter wereld, het Belmond Hotel Capriani. Dit in Venetië gelegen hotel scoorde maar liefst 99,75 punten. Het Waldorf Astoria Los Cabos Pedregal, The Peninsula Chicago en Cheval Blanc St-Barth Isle De France scoorden respectievelijk 99,5 punten voor een gedeelde tweede plek.

Nederlandse hotels

Het  Nederlandse hotel met de hoogste notering is het Waldorf Astoria Amsterdam, dat 96 punten verkreeg. Daarmee deelt het hotel de negende plek met 41 andere hotels. Naast Waldorf Astoria hebben The Hoxton Amsterdam (91 punten), het Conservatorium Hotel (91 punten), Hotel Okura Amsterdam (90,5 punten) en het Ambassade Hotel (90 punten) een plekje in de lijst gekregen.