Brand in chalets van vakantiepark de Lithse Ham

Door Nationale Recreatiegids
2 min
Woensdagochtend woedde er een brand op het vakantiepark de Lithse Ham in Lith. Twee chalets op het terrein stonden in brand. Een derde chalets dreigde ook vlam te vatten. Ten tijde van de brand waren er geen mensen aanwezig in de chalets. Dat meldt Omroep Brabant.

Rond 6.00 uur kwam de eerste melding binnen bij de brandweer. Die rukte uit met drie brandweerauto’s. In eerste instantie was het niet duidelijk of er mensen aanwezig waren in de chalets. Later werd duidelijk dat de bewoners op hun werk waren.

Rond 8.00 uur was de brand onder controle. Een kraan was toen al onderweg om het puin bij elkaar te ruimen en om het nablussen te vergemakkelijken. De brandweer verwacht daar nog enige tijd mee bezig te zijn.

De brand heeft flinke schade veroorzaakt. Een van de chalets is volledig afgebrand en het tweede huisje liep ook schade op. Om de brand beter te kunnen blussen moest de brandweer een gat in het dak van het chalet maken. Het derde chalet kwam er beter vanaf: die liep lichte schade op, voornamelijk door de hitte die vrijkwam tijdens de brand.