KLM-stewardess geeft reishacks: zet je schoen in de kluis

Door Marian van Reesch
4 min
KLM-stewardess Esther heeft veel tips en trucs geleerd tijdens haar vele reizen. Deze deelt ze met vakantiegangers op TikTok, zodat mensen met minder stress op vakantie kunnen. Eén van deze tips: leg een schoen in het kluisje van je hotelkamer. Dit meldt Metro.

Op haar TikTok-account esthertravels, geeft Esther verschillende tips die zij geleerd heeft tijdens haar korte hotelovernachtingen. Zo vertelt ze dat je een schoen in de hotelkluis moet doen.

“Maak je je zorgen dat je iets uit je kluisje vergeet? Doe je hak of schoen erin zodat je zeker weet dat je niet vergeet dat er iets in zit!”, vertelt de stewardess. Zonder een compleet paar kan je namelijk niet de deur uit. Hiermee wordt je eraan herinnerd om je kluis te controleren voordat je vertrekt.

Terwijl de meeste kijkers de tip geweldig vinden, stuiten sommige op een probleem. Wanneer je een ander paar draagt of de andere schoen kwijt bent, vergeet je al snel dat je kluis gevuld is.

Meer tips

In haar video geeft Esther nog meer reistips. Met behulp van een kleerhanger met clips kunnen gordijnen dicht worden gehouden, of wanneer je niet de juiste stroomadapter hebt kan de USB-kabel aangesloten worden op de televisie. Zo kun je nog steeds je telefoon opladen.

Ook laat de stewardess de vele functies zien van de douchemuts. Schoenen kunnen hierin opgeborgen worden voordat ze de koffer in gaan, zodat kleding schoon blijft. Daarnaast kan het ook gebruikt worden als een hoes voor de afstandsbediening. Diverse onderzoeken hebben namelijk laten zien dat deze erg vies zijn. Esther eindigt met de tip dat de hotelkamer-pas niet noodzakelijk is voor de elektriciteit. “Alle passen werken.”

Door: Nationale Recreatiegids / Marian van Reesch