Poging op moord in Kerkdriels vakantiepark bestraft met 16 en 18 jaar cel

Door Nationale Recreatiegids
6 min
De Arnhemse rechtbank heeft een 40-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar. Die celstraf staat hem te wachten omdat hij vorig jaar opdracht zou hebben gegeven om zijn vrouw te laten vermoorden op een vakantiepark in Kerkdriel, meldt Bommelerwaardgids.

Het incident gebeurde vorig jaar in april op vakantiepark EuroParcs ‘Resort aan de Maas’ in Kerkdriel. Daar raakte een 28-jarige vrouw zwaargewond nadat zij werd aangevallen door een 29-jarige Emmenaar die haar aanviel met een mes. Daarbij werd zij meerdere malen gestoken en is toentertijd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De dader krijgt een gevangenisstraf van 16 jaar.

Poging tot moord

De rechtbank stelt dat er voldoende bewijs is tegen de 29-jarige man uit Emmen. Hij zou het slachtoffer met een mes hebben aangevallen en haar meerdere keren hebben gestoken, onder andere in haar rug en hals. Daarbij had het slachtoffer kunnen overlijden. Daarom vindt de rechtbank dat de Emmenaar schuldig is aan poging tot moord. De man zou de intentie hebben om de vrouw te doden.

Hiervoor zou de man een beloning van 50.000 euro ontvangen. De opdrachtgever krijgt een straf van 18 jaar cel voor uitlokking van poging tot moord. Er is geen duidelijkheid over het motief van het incident.

Meerdere vrouwen tegelijkertijd

Het bleek dat de 40-jarige man een relatie had met twee vrouwen. Met een van deze vrouwen was hij van plan om een huis te kopen, voor hen en hun kinderen. Tegelijkertijd was hij getrouwd met het slachtoffer, waarmee hij ook van plan was om een huis te kopen van ruim 1 miljoen euro, waar hij overigens het geld niet voor had. Daarnaast was zijn bedrijfspand meerdere malen afgebrand en kreeg hij geen geld van de verzekering.

De rechtbank stelt dat het voor hen duidelijk was dat de man ‘zich in een lastige positie had gemanoeuvreerd’. Volgens de rechtbank probeerde de man ook snel veel geld te verdienen met criminele activiteiten. “Hij gaf helemaal niets om anderen, ook niet om zijn eigen vrouw die hij wilde laten vermoorden. De rechtbank vindt dat de man een forse straf verdient.”

Schadevergoeding

Het slachtoffer eiste een schadevergoeding van de Emmenaar. Dat vroeg zij echter niet aan haar echtgenote. Omdat beide mannen aansprakelijk zijn, moeten zij volgens de rechtbank ook allebei een schadevergoeding betalen. In totaal krijgt het slachtoffer 41.000 euro van beide mannen.

Naast het ‘uitlokken van een poging tot moord’ krijgt de 40-jarige man uit Druten ook een straf voor drie brandstichtingen en het schuldig zijn aan valsheid in geschrift. De 29-jarige man moet 16 jaar de cel in voor het uitvoeren van de poging tot moord en voor twee van de drie brandstichtingen. De man maakte zich verder nog schuldig aan zes andere brandstichtingen.