Buren nemen kijkje bij nieuw vakantiepark Cadzand

Door Nationale Recreatiegids
5 min
Het gaat nog eventjes duren voordat het ontvangstgebouw van EuroParcs Cadzand haar deuren opent, maar dit weekend konden buurtbewoners al een kijkje nemen op het nieuwe vakantiepark. De zestig vakantiewoningen zijn over twee weken al helemaal vol, meldt PZC.

Voor de opening van het vakantiepark aan is het al druk in de huisjes en op de straten van het park. Nadat de eigenaren en proefslapers de nieuwe lodges en villa’s hebben uitgeprobeerd, zijn de eerste huurders de afgelopen dagen in de huisjes neergestreken. Volgens parkbeheerder Dirk van Hunnik zit de helft van de huisjes deze week al vol. Vanaf augustus is er bijna een volledige bezetting, stelt Van Hunnik. Maar voordat het park al helemaal vol zit, wilde EuroParcs ook de buurtbewoners met het vakantiepark kennis laten maken.

Fiets- en wandelpad

Zo kwamen er zaterdagmiddag ruim honderd buurtbewoners kijken in de houten chalets en stenen vakantiewoningen. Naast rondkijken op het park konden de omwonenden ook terecht voor vragen, zorgen en opmerkingen.

Daaruit kwam naar voren dat de buurtbewoners blij zijn dat het fiets- en wandelpad in het vakantiepark openbaar wordt gesteld. Het is een leuke en veilige route om van Cadzand-Bad naar Cadzand-Dorp – of andersom – te komen. Volgens de woordvoerder van EuroParcs, Ron Moerenhout, duur het wel nog even voordat de buitenruimte is ingericht. Dat heeft te maken met het plantseizoen.

Ook duurt het eventjes voor dat de begroeiing langs de lanen, in de borders en tuintjes volgroeid zijn. De terrassen zijn echter zo ingericht dat er zonder de begroeiing ook voldoende privacy is. Dit najaar gaat EuroParcs beginnen met de bouw van de receptie en de ontvangstruimte. Die moeten volgend jaar vlak voor Pasen open zijn. Tot die tijd kunnen bezoekers de receptie vinden aan de kant van de Badhuisweg, in de voormalige modelwoning.

Glamping

EuroParcs opent de hoofdingang aan de Lange Strikweg, vlakbij de rotonde Ringdijk-Noord. Daar ligt nog een groot perceel dat op termijn mogelijk ruimte kan bieden voor camperplaatsen en/of glampingtenten, stelt Van Hunnik. EuroParcs heeft inmiddels drie vakantieparken in de provincie Zeeland staan. Ook in Schoneveld in Zeeuws-Vlaanderen en in Breskens staan nog twee parken. Het bedrijf hoopt volgend jaar nog een vierde park te kunnen openen in Westkapelle: De Zeeuwse Duinen. Dit wordt een klein vakantiepark tegen Domburg aan.