Arnhemse raadsleden drinken koffie op gesloten terras vakantiepark Peter Gillis

Door Nationale Recreatiegids
1 min
Vorige week trok burgmeester Ahmed Marcouch de horecavergunning van het Oostappen Vakantiepark Arnhem in. Het park van de bekende ondernemer Peter Gillis zou mogelijk worden gebruikt voor ‘criminele activiteiten’. Daarom besloot de burgemeester van Arnhem om de horecavoorzieningen op het park te sluiten. Zaterdagavond plaatsten twee raadsleden van de SP in Arnhem echter een foto op het Twitter-account van de partij, waarop zij een kopje koffie en een biertje drinken op het gesloten terras. Deze bleek gewoon geopend te zijn. 

Op het filmpje houdt SP-raadslid Gerrie Elfrink een biertje in zijn hand, terwijl hij op het gesloten terras zit met Sarah Dobbe, eveneens raadslid van de SP in Arnhem. In het filmpje vraagt Elfrink aan Marcouch wat hij hier tegen gaat doen.

Marcouch laat weten via Omroep Gelderland dat het terras wél gesloten is, en dat het in strijd is met de handhaving om deze geopend te houden. De burgemeester zegt dat er een dwangsom is opgelegd van 10.000 euro en dat er een proces verbaal is opgemaakt. “We zullen volop blijven controleren en zo nodig beboeten. Blijft het zich herhalen, dan zullen we het terras kunnen sluiten”, aldus Marcouch.