Ook politieke vragen over komst vakantiepark Dommelsvoort

Door Nationale Recreatiegids
5 min
Nadat de dorps- en wijkraden hun zorgen hebben uitgesproken over de komst van een vakantiepark met 550 woningen tussen Beers en Linden, stelt ook de politiek vragen over het park tussen Beers en Linden. Dat meldt de Gelderlander.

Astrid Bannink van de LPG denkt dat de komst van het vakantiepark niet alleen gevolgen heeft voor de bewoners van Linden en Beers, maar ook voor de vaarroute richting Maas. Ze wil daarom van wethouder Maarten Jilisen weten hoe de ontsluiting is geregeld.

Om vanuit de verschillende plassen naar de Maas te komen, is de haven de enige toegang tot de rivier. Daarom ontstaat de vraag bij Bannink of 500 extra aanlegplaatsen voor boten die vaarroute niet in het geding brengen en of de veiligheid kan worden gewaarborgd.

Bestemmingsplan niet actueel

Daarnaast wijst Bannink erop dat het huidige bestemmingsplan niet meer up-to-date is. Ze schrijft in een toelichting dat er meerdere ontwikkelingen hebben plaatsgevonden waardoor de pleziervaart veel meer gebruik gaat maken van de plassen.

Ook stelt ze dat de lokale wegen waarschijnlijk te weinig capaciteit hebben om al het extra verkeer op te vangen. In het bestemmingsplan staat een verwijzing naar een onderzoek dat tien jaar geleden is uitgevoerd. Volgens Bannink is deze informatie inmiddels achterhaald. De druk op de wegen is naar zeggen van Bannink al groot en de leefomgeving staat al onder druk zonder het vakantiepark.

Hoogte hotel

Bannink zet vraagtekens bij de geplande hoogte van het hotel dat op Dommelsvoort moet komen te staan. Die zou in eerste instantie 15 meter hoog worden, maar dit is aangepast naar 19 meter. Aanvankelijk werd gesteld dat bepaalde architectonische accenten, zoals deze genoemd worden, gebonden zijn aan een maximumhoogte. Bannink stelt vragen bij deze accenten en of dit dan niet in strijd is met het bestemmingsplan.

Als laatste wijst ze er op dat het gebied behoort tot de Natura-2000. Er zijn dan bepaalde onderzoeken nodig om toestemming te krijgen om te bouwen. Die wil Bannink graag zien.

Discussie

Het is niet bekend wanneer de gemeenteraad een antwoord geeft. Wel staan voor de gemeenteraadsvergadering van 28 september de brieven van de dorpsraden in Beers en Gassel op de lijst van ingekomen stukken. Het is onduidelijk of dit uiteindelijk gaat leiden tot een discussie over het vakantiepark bij Dommelsvoort.