The Grand Amsterdam wordt als eerste hotel in Noord-Europa bestempeld met LGBTQ+ Accreditation

Door Marian van Reesch
5 min
Sofitel Legend The Grand Amsterdam is het eerste hotel van de vijftig hotels wereldwijd die het IGLTA Accredited titel mag ontvangen. Het hotel dat in het hart van de stad ligt wordt door de International LGBTQ+ Travel Association (IGLTA) erkent als LGBTQ+-vriendelijk. Dit meldt Hospitality Management. 

Het nieuwe IGLTA Accredited programma heeft als doel om diversiteit, gelijkheid en inclusie mogelijk te maken in de hospitality en toerisme industrie. Zo willen ze met het programma reisorganisaties promoten die zich actief inzetten om gelijkheid en veiligheid van LGBTQ+-reizigers te garanderen, waarmee hun reiszekerheid veilig wordt gesteld.

The Grand

De aanvraag van The Grand hotel is door een onpartijdige auditororganisatie bekeken en beoordeeld. De president en CEO van IGLTA, John Tanzella, feliciteert The Grand met de erkenning: “Het is geweldig om hun toewijding te zien aan het bevorderen van gelijkheid en veiligheid voor LGBTQ+ reizigers. We hopen dat The Grand als inspiratie zal dienen voor anderen in de hotelindustrie om prioriteit te geven aan het omarmen van diversiteit”.

Kees Hogetoorn, Sales & Marketing Director en LGBTQ+ Representative bij The Grand, is erg blij met de erkenning: “Het is een grote eer om door IGLTA te worden erkend voor onze diversiteit en inclusiviteit. Maatschappelijke acceptatie ligt ons nauw aan het hart en wij hechten er veel waarde aan hier in The Grand”.

Event

The Grand legt veel focus op het uitdragen van inclusiviteit en acceptatie, en organiseert dit jaar zijn tiende jaarlijkse Pride Cocktail. Hun binnenplaats verandert in een regenboog van live optredens met een vleugje van de Cariben door de samenwerking met Aruba. Gedurende de Pride week kunnen gasten de favoriete jurken bekijken van bekende Drag Queens/Artiesten Dolly Bellefleur, Diva Mayday en Envy Pero. Deze zijn ontworpen door modeontwerpers Tycho Boeker, Claes Iverson en Janne Mooij. 

Ook zal de sieradencollectie van Bjorn van den Berg te zien zijn in de lobby, gedragen door bekenden als Gwen Stefani, Mel B en Dita von Teese. De tentoonstelling wordt ook gesierd door een dragqueen expositie van fotograaf Cyril Jacobs die te zien was in het Stunnin magazine. 

Door: Nationale Recreatiegids / Marian van Reesch