Vernielingen bij camping in Medemblik, eigenaar stopt ermee

Door Nationale Recreatiegids
4 min
Het was een dramaweekend voor Inge Kuyt van Lodge 61 in Medemblik. Vernielde buitenkranen, met poep besmeurde prullenbakken en losgetrokken toiletbrillen. Het is de reden voor Inge op per direct te stoppen met het exploiteren van de camping. Dat meldt NH Nieuws.

Het wijzen op huisregels heeft bij Lodge 61 van Inge Kuyt compleet verkeerd uitgepakt. Nadat zij de gasten aansprak over de regels in de overdekte groepsruimte, stuitte zij op kritiek. Ze stelt dat het een natuurcamping is, dus zijn er een aantal regels verbonden aan stilte. Zo is de groepsruimte vanaf 22.00 uur dicht. Daar waren de gasten het niet mee eens.

Toen Inge de volgende ochtend haar standaard rondje doet over het terrein, kon ze haar ogen niet geloven. De buitenkranen bij het toiletgebouw waren compleet vernield, toiletbrillen losgerukt en waren de prullenbakken met uitwerpselen gevuld.

Flinke kosten

De maat is vol voor Inge. Niet alleen omdat de campinggasten zich zo hebben gedragen, maar ook omdat zij simpelweg dure onderdelen hebben gesloopt. De buitenkranen, die er net twee maanden geleden zijn geplaatst, kostten Inge 500 euro per stuk. En omdat deze buiten de het gebouw zitten, zijn ze ook niet verzekerd.

Al sinds 1986 bestaat de camping. De laatste jaren wordt deze gerund door Inge. Zij hoort ook van collega’s op andere campings dat vandalisme en vernielingen regelmatig plaatsvinden, en maakt het nu ook zelf mee.

‘Verhuftering’

Inmiddels heeft Inge aangifte gedaan voor de vernielingen in haar camping. Maar het mag niet meer baten: ze trekt de stekker uit de camping. Ze is de 'verhuftering' van de maatschappij meer dan zat.

Gelukkig is de camping niet de enige onderneming waar Inge zich op kan richten. Op het terrein staan ook een museum, een Nautisch centrum en een zorgboerderij. De vaste gasten die lid zijn van Countryclub Lodge 61 zijn wel nog van harte welkom.

Het is niet duidelijk wie de vernielingen heeft aangericht.