Horeca op vakantiepark Gillis blijft volgens rechter nog even dicht

Door Nationale Recreatiegids
4 min
Bezoekers van het vakantiepark Oostappen in Arnhem moeten nog even wachten voordat zij weer een frikandel bij de snackbar op het park kunnen halen. De rechter heeft bepaald dat de horeca op het vakantiepark van Peter Gillis de komende tijd nog gesloten blijft. Hij hoopt binnen een paar dagen een uitspraak te kunnen doen voor de rest van de zomerperiode, meldt Omroep Gelderland.

Inmiddels is het een ruime week geleden dat de horecavergunning van het vakantiepark van Peter Gillis werd ingetrokken. De reden is een lopend onderzoek naar de geldstromen in het bedrijf. Daarom moesten de snackbar en het café-restaurant op het vakantiepark per direct gesloten worden. In het weekend bleek echter dat deze gewoon geopend waren. Op verzoek van burgemeester Marcouch gingen handhavers langs om de boel alsnog op slot te zetten.

Voet bij stuk

Afgelopen vrijdag vroeg Gillis in de rechtszaal of de horeca op zijn vakantiepark toch open kon blijven tot er een besluit is genomen of de vergunning moet worden ingetrokken of niet. De rechter had tot het einde van de week de tijd nodig om tot een oordeel te komen. Daarop liet de burgemeester weten dat hij tot die tijd de horeca gesloten wil houden. De rechter vond deze houding van de burgemeester lastig en ging in het weekend nadenken of hij de burgemeester toch ging opdragen om de horeca te heropenen.

Uiteindelijk heeft de rechter besloten om de snackbar en het café-restaurant gesloten te houden. Hij denkt dat hij binnen een paar dagen een definitieve uitspraak kan doen. Tot die tijd blijft de horeca op het vakantiepark dus gesloten.