Forse prijsverhogingen bij campings en bungalowparken

Door Nationale Recreatiegids
2 min
De afgelopen maand zijn de prijzen bij campings en bungalowparken flink omhoog gegaan. Die stegen in vergelijking met een maand geleden met bijna 40 procent, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek over de inflatie. Dit meldt NOS.

Dat de prijzen bij vakantieparken stijgen in de zomermaanden, is geen nieuwe fenomeen. Wel stijgen de prijzen bijna nooit zo hard. In vergelijking met vorig jaar liggen de prijzen net geen 15 procent hoger. Dat is te wijten aan de gestegen energiekosten en hogere personeelskosten.

Ondanks de prijsverhogingen is er geen gebrek aan boekingen. Voornamelijk bungalowparken krijgen nog lastminute-reserveringen binnen.

Pakketreizen naar het buitenland zijn ook een flink stuk duurder geworden, maar stegen minder hard in prijs. Die prijzen liggen ongeveer 5 procent hoger in vergelijking met vorig jaar.

Inflatie

Mede door de prijsstijgingen van vakantieparken en campings daalde de inflatie minder hard in juli. De prijzen waren deze maand zo’n 4,6 procent hoger dan vorig jaar. In juni was de inflatie 5,6 procent.