Hotelmanager waarschuwt gasten voor het gebruik van gratis shampoo tijdens verblijf

Door Marian van Reesch
3 min
Een hotelmanager waarschuwt mensen om geen gebruik te maken van de pompjes met gratis shampoo en conditioner. Zij zegt dat hotelgasten moeten oppassen met deze producten en dat je het best je eigen toiletartikelen kunt meenemen. Dit meldt Metro.

De hotelmanager, ook wel bekend als TravelingHotelManager op TikTok, zegt in een filmpje dat je deze producten beter niet kan gebruiken om jezelf te wassen. Het filmpje gaat op het moment viral en is binnen een week ruim één miljoen keer bekeken. 

In dit geval gaat het gaat vooral om de hervulbare pompjes shampoo en douchegel. Volgens de manager kan er namelijk van alles in zitten. Terwijl hotels de flacons zelf vullen met shampoo, kunnen hotelgasten er iets anders in doen, soms met kwade bedoelingen. “Ze kunnen er zo af”, zegt ze terwijl ze naar de dop wijst. “En de vorige gast kan er van alles ingestopt hebben wat die maar wil”, vertelt ze verder. Ze noemt voorbeelden als haarkleuring en bleekmiddel, maar de lijst met mogelijkheden is veel langer.

Toiletartikelen

De manager vertelt dat ze altijd haar eigen toiletartikelen meeneemt wanneer ze op reis gaat. En wanneer je erachter komt dat je ze bent vergeten en je hotelkamer alleen deze pompjes heeft, dan kun je het beste naar de receptie gaan voor nieuwe zeepjes. Wel vertelt ze dat de mini-setjes veilig zijn voor gebruik, omdat deze na elke nieuwe gast vervangen worden. Deze worden echter steeds meer vervangen door de hervulbare pompjes in het kader van duurzaamheid. De Europese Unie wil dit soort wegwerpverpakkingen uiteindelijk verbieden.

Door: Nationale Recreatiegids / Marian van Reesch