Burgemeester doet aangifte om bedreiging van ‘illegale’ bewoner vakantiepark Arnhem

Door Nationale Recreatiegids
4 min
Een ruzie tussen een bewoner van Vakantiepark Arnhem en de gemeente is uit de hand aan het lopen. Een bewoner op het park moet na een uitspraak van de rechter zijn vakantiewoning verlaten. Vervolgens stuurde hij een dreigende mail naar de gemeente. Woensdagavond bracht de politie hem een bezoekje. Ook heeft burgemeester Marcouch aangifte gedaan vanwege het bedreigen van een collega, meldt de Gelderlander.

In de mail van de bewoner staat dat de bewoner een wethouder van Arnhem dakloos gaat maken. Ditzelfde zou de persoon zijn overkomen. “Wat u mijn heeft aangericht, ga ik persoonlijk laten voelen”, zou in de e-mail staan.

Afgelopen woensdag oordeelde de rechter dat de bewoner niet meer in zijn huis op Vakantiepark Arnhem mag wonen. Daar is permanente bewoning van vakantiehuizen niet toegestaan.

Handhaving

Voor de uitspraak van de rechter was er een juridische strijd gaan, waardoor de gemeente door een uitspraak van de hoogste bestuursrechter werd gedwongen om te handhaven op het park op Schaarsbergen. Deze is in bezit van Peter Gillis. Jarenlang werd de permanente bewoning op het vakantiepark gedoogd.

Marcouch doet aangifte vanwege het bedreigen van een collega. Hij vindt dit soort praktijken ‘onacceptabel’. Dat mensen hun mening uitspreken en kritiek hebben is goed, en mensen hebben recht om boos te zijn. “Maar bij bedreigingen doe ik aangifte, net zoals geweld taboe is.”

Gesprek

Toen de politie woensdagavond bij het park kwam, ging het over een zogeheten ‘stopgesprek’. Daarbij wordt iemand aangesproken op wat diegene heeft gedaan. Marcouch stelt dat op deze manier ingeschat kan worden wat de ernst van het bericht is. Naar zeggen van de politie zijn zij altijd terughoudend over de inhoud van deze gesprekken.

Volgens de bewoner verliep het gesprek rustig. Hij begrijpt echter niet waarom zijn mail als bedreiging wordt gezien. Volgens Marcouch is dat wel het geval en stelt dat dit soort bedreigingen het gevoel van veiligheid van de bedreigde ondermijnt.