Petitie tegen vakantiepark in Cottessen10.000 keer ondertekend

Door ANP
3 min
Een petitie tegen de komst van een nieuw vakantiepark bij Cottessen is inmiddels al meer dan 10.000 keer ondertekend. Afgelopen maandag werd de petitie overhandigd aan het gemeentebestuur, meldt 1Limburg.

De aanleiding voor de petitie zijn de plannen om de verouderde camping Cottesserhoeve te transformeren tot een vakantiepark. Onder meer stichting Natuurlijk Geuldal steunt de petitie.

Euverem

Afgelopen voorjaar is de camping verkocht door de eigenaar aan investeringsmaatschappij InLeisure. Dit bedrijf ontwikkelde voorheen vakantiepark Qurios in het Gulpense gehucht Euverem, dat wordt geëxploiteerd door Roompot. Het lijkt erop alsof zij eenzelfde constructie gaan toepassen bij Cottessen. Informatie kwam snel online, maar InLeisure moest als snel haar plannen aanpassen. Roompot wist van niks en ook had InLeisure niet gerekend op de omvang van de kritiek.

Heuvelland

De ondertekenaars hebben vooral de petitie getekend vanwege de kwetsbaarheid van de omliggende natuur rond Cottessen. Volgens de initiatiefnemer van de petitie, Frank Karis, zijn er al voldoende vakantieparken in de provincie. Daarnaast stelt hij dat er op veel toegangswegen ook geen twee auto’s naast elkaar passen.

Roompottisering

Cottessen is niet de enige plek die moeite heeft met de toename van vakantieparken. Ook de plannen in Beekdaelen, Landgraaf en Sittard-Geleen stuitten op weerstand.