Tweede brand op verlaten vakantiepark Vaassen in paar weken

Door Nationale Recreatiegids
2 min
Op de verlaten camping in Vaassen bij Apeldoorn is vannacht voor de tweede keer in een paar weken tijd een brand uitgebroken. Vier chalets op het park zijn afgebrand. Volgens de brandweer is er wat asbest vrijgekomen, maar dit is op het terrein gevallen. Er zijn geen gewonden, meldt NOS.

Een paar weken geleden brak er al brand uit op het verlaten vakantiepark. Toen brandde er ook een chalet af. De oorzaak is nog niet bekend. Brandstichting wordt door de politie niet uitgesloten.

Opvang asielzoekers

De voormalige camping trekt de aandacht van de gemeente. Die wil er mogelijk 200 Oekraïense vluchtelingen opvangen, voor een periode van maximaal vijf jaar. Dit stuitte afgelopen zomer op weerstand van de omwonenden. Zij zien de opvang niet zitten, omdat de mensen bang zijn dat er op termijn ook asielzoekers worden opgevangen.

In 2022 sloot de gemeente het park, nadat het bleek dat huisvesting niet meer veilig zou zijn. Ook was volgens de gemeente de voorziening van elektriciteit en gas niet voldoende. Daar konden de gemeente en de beheerder niet uitkomen, dus besloot de gemeente om het park te sluiten.