Arnhem scherpt regels aan voor vakantiepark Peter Gillis

Door Nationale Recreatiegids
3 min
De strijd tussen de gemeente Arnhem en Peter Gillis gaat nog altijd door. Nu heeft de gemeente laten weten dat zij strenger toezicht gaan houden op het vakantiepark van de televisiebekendheid. Zo moet een nieuw plan van de gemeente ervoor zorgen dat de eigenaar van het vakantiepark persoonlijk verantwoordelijk is voor het handhaven van het bestemmingsplan van het park, recreatie. Op het moment dat er andere activiteiten worden geconstateerd, zoals permanente bewoning of verhuur aan arbeidsmigranten, krijgt de eigenaar een dwangsom opgelegd per overtreding, meldt RTL Boulevard.

Dit nieuw plan van de gemeente geldt enkel voor het Oostappen Vakantiepark van Peter Gillis. Daar zouden volgende de gemeente ‘de meeste problemen voorkomen die risico’s meebrengen voor veiligheid en leefbaarheid’. Momenteel kan de gemeente de eigenaar niet verantwoordelijk stellen voor het niet naleven van het bestemmingsplan van het park. Arnhem heeft de laatste jaren goede gesprekken en afspraken gemaakt met andere vakantieparken, maar volgens de gemeente is dat niet goed gelukt bij Oostappen Vakantiepark.

Daar zijn permanente bewoners die vaak onder slechte omstandigheden in chalets verblijven, die geregeld niet geschikt zijn voor permanente bewoning. Vaak hebben deze bewoners een rugzak en er zijn geregeld incidenten op het vakantiepark.

Bezwaar

Oostappen Vakantiepark is het niet eens met het besluit van de gemeente en tekent daarom een bezwaar aan tegen het plan dat alleen dit vakantiepark betreft. Arnhem vindt het echter noodzakelijk om dit te doen. Er zijn al meerdere maatregelen getroffen: deze zomer trok burgemeester Marcouch ook de horecavergunning van het park in vanwege verdenking van fraude en strafbare feiten gepleegd door Gillis. Die zaak loopt nog, maar tot die tijd moet de horeca op het park wel gesloten blijven.