Bouw luxe resort in Petten van start: laatste kampeerders verlaten terrein

Door Nationale Recreatiegids
6 min
De camping Corfwater in Petten was voorheen drukbezocht en bruiste van het leven. Maar als je daar nu langs rijdt, zul je niet veel meer van terugzien. De laatste kampeerders hebben net hun spullen ingepakt om weer huiswaarts te gaan. En zij zullen de komende tijd ook niet terugkeren. Op het campingterrein wordt namelijk een luxe vakantiepark gebouwd. Er komt een hotel met 240 kamers, 13 luxe appartementen en 150 luxe duinvilla’s, meldt NH Nieuws.

Het dorp Petten had het tijdens de zomermaanden altijd druk met de vele toeristen die onder andere naar camping Corfwater kwamen. Niet alleen voor Nederlanders, maar ook voor Duitsers was het een populaire vakantieplek. Maar kampeerliefhebbers moeten nu op zoek gaan naar een andere plek om hun tent op te zetten: het campingterrein is nu officieel gesloten en de werkzaamheden op het terrein worden voorbereid.

Resort

Daar komt namelijk een luxe vakantiepark te staan, het Leisure & Business Resort Corfwater. Het klinkt niet als een plek waar tentjes staan en dat is het ook niet. Er komen luxe villa’s op het resort, een groot hotel met bijna 250 kamers en appartementen. Het hotel komt in het al bestaande Huis ter duin. De voorzitter van Dorpsraad Petten, Jaap Martin, denkt dat deze stap het dorp nog meer op de kaart voor toeristen zet. Hij denkt dat het dorp wel ‘een kleine boost nodig heeft om wat levendiger te worden’.

Wel blikt de voorzitter positief terug op de camping Corfwater, want ook die trok veel bezoekers, tot genoegen van de lokale ondernemers. “Ik kan niet langskomen of het is altijd voor daar in het seizoen. De camping stond zelfs nog redelijk vol toen ik daar van de week langsliep”, aldus Jaap Martin.

Weerstand

Nu is het moment aangebroken dat de laatste kampeerders hun tentjes opbergen en de camping verlaten. Het kan nog wel even duren voordat het resort opent. Hans Kruijer van de Ondernemersvereniging weet te vertellen dat er vijf bezwaren zijn binnengekomen. Twee daarvan gaan over de omliggende natuur, de andere drie van omwonenden. Voordat de bouw kan worden gestart moeten deze bezwaren eerst worden behandeld.

Het is mede daardoor nog niet zeker of de doelstelling om in de zomer van 2025 te heropenen kan worden gehaald. Kruijer stelt dat zij niet snel genoeg kunnen beginnen aan de bouw, want door de sluiting van de camping mist het dorp een behoorlijke hoop inkomsten. Dit zal vooral de ondernemers in de recreatieve en horecasector betreffen.

Bouwbeperkingen

Beide mannen zijn het in ieder geval over één ding eens: het nieuwe resort gaat de lokale economie en het dorp een flinke boost geven. Een reden hiervoor is dat bungalows op elk moment van het jaar verhuurd kunnen worden, terwijl tenten seizoensgebonden zijn.

Om toeristen die straks naar het resort komen van alle gemakken te voorzien, zijn er ook concrete plannen om het centrum van Petten aan te pakken. Zo worden er zes nieuwe winkels met daar bovenop 12 appartementen gebouwd. Deze krijgt de naam ‘Petten Plaza’. Ook komt er mogelijk een tweede strandpaviljoen en 80 strandhuisjes.