Uitbreiding staanplaatsen op mini-campings in Oost Gelre

Door Nationale Recreatiegids / Fleur Zomer
2 min
De gemeente Oost Gelre verhoogt het aantal staanplaatsen op mini-campings van 25 naar 30 per camping. Dit besluit komt voort uit de ambitie van Oost Gelre om jaarlijks 1 miljoen overnachtingen te realiseren. Wethouder Arjen Schutten benadrukt het belang van de recreatie- en toerismesector als een belangrijke economische groeisector voor de gemeente, zo meldt Omroep Gelderland.

Oost Gelre streeft ernaar om de aantrekkelijkheid van de gemeente te vergroten, vooral voor dag- en weekendtoeristen. Naast de grotere kernen Lichtenvoorde en Groenlo, bieden ook het buitengebied en de kleine kernen voldoende mogelijkheden voor recreatie. Wethouder Schutten noemt diverse redenen voor de verruiming, waaronder het stimuleren van bestedingen in de regio en het aansluiten bij omliggende gemeenten zoals Winterswijk en Berkelland.

Vraag naar meer overnachtingsmogelijkheden

Eigenaren van mini-campings en camperplaatsen bij boerderijen hebben al geruime tijd aangegeven dat ze regelmatig campinggasten moeten weigeren of doorverwijzen naar andere locaties vanwege een gebrek aan staanplaatsen. Dit heeft geleid tot de noodzaak om het aanbod aan overnachtingsmogelijkheden in de gemeente uit te breiden.

Directe inwerkingtreding

De verruiming van het aantal staanplaatsen op mini-campings treedt per direct in werking voor dit seizoen. Campingeigenaren kunnen de uitbreiding aanvragen en direct toepassen. Het maximum aantal plaatsen voor camperplaatsen blijft echter op 25 staanplaatsen gehandhaafd en wordt niet verruimd.