Camping ’t Walfort in Aalten wordt Landalpark met maximaal 116 woningen

Door Nationale Recreatiegids
2 min
Landal Greenparcs gaat het stuk grond van de voormalige camping ’t Walfort in Aalten overnemen. Daar wil de vakantieparkgigant een recreatiepark aanleggen met maximaal 116 woningen. De gemeente Aalten staat open voor medewerking, meldt het AD.

Waar tot januari 2023 nog stacaravans stonden, komen straks 116 ruime en moderne vakantiewoningen te staan. Naast woningen wil Landal ook groot gebouw neerzetten met een bowlingbaan, fitnessruimte en een restaurant. Die krijgt overigens ook een terras. Voor kinderen wordt op het park een speeltuin en een voetbalveldje aangelegd.

Goed voor lokale ondernemingen

Het college van burgemeester en wethouders vindt de plannen van Landal een goed idee. Het college denkt dat het een positieve boost kan geven aan de lokale ondernemingen, zoals voor zwembad ’t Walfort en de horeca in het centrum van Aalten.

Tegenstanders

Ondanks het positieve ontvangst van de gemeente zijn ook een aantal partijen tegen. Zo denkt een groep omwonenden dat de locatie voor het centrale gebouw en de speeltuin verkeerd is gekozen. Ook vrezen zij voor geluidsoverlast door spelende kinderen. De ontwikkelaar heeft voor deze plek gekozen vanwege de bereikbaarheid voor de verblijfsgasten van het park.