Chemische lucht in vakantiewoning: brandweer rukt uit

Door Nationale Recreatiegids / Fleur Zomer
2 min
De brandweer van Ermelo is vanmiddag opgeroepen vanwege een chemische lucht in een vakantiewoning op een camping, gelegen aan de Zwaluwstraat. Bewoners merkten de geur op en belden direct de hulpdiensten, die snel ter plaatse waren om de situatie te onderzoeken. Dit meldt het Ermelo's Weekblad.

Bij nader onderzoek bleek de oorzaak van de chemische lucht een opgezwollen accu van een elektrische fiets te zijn. Door een defect of oververhitting kan een accu opzwellen en gevaarlijke dampen uitstoten, wat in dit geval leidde tot de penetrante geur in de woning.

Veiligheidsmaatregelen genomen

De brandweer heeft de accu veilig verwijderd en afgevoerd om verdere risico's te voorkomen. Daarnaast werd het huis geventileerd om de chemische dampen te verdrijven en de luchtkwaliteit te herstellen. Gelukkig raakte niemand gewond en bleef de schade beperkt.

Voorzorgsmaatregelen bij accu's

De brandweer benadrukt het belang van het regelmatig controleren van elektrische apparaten en accu's om soortgelijke incidenten te voorkomen. Mocht er een verdachte geur of een defect worden opgemerkt, dan is het raadzaam direct hulpdiensten in te schakelen en de ruimte goed te ventileren.