Naam Roompot verdwijnt met fusie Landal GreenParks, wordt Landal

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
Vakantieparkexploitant Roompot verandert van naam. De organisatie gaat fuseren met Landal GreenParks en met deze samenwerking verdwijnt de naam van het merk. Zij zullen verder gaan onder de naam ‘Landal’. Ook komt er een nieuw hoofdkantoor in Amsterdam, meldt Omroep Zeeland.

Uit een merkenonderzoek kwam naar voren dat Landal een hogere naamsbekendheid kent dan Roompot. Daarom kiezen de organisaties ervoor om na de fusie samen onder de naam ‘Landal’ verder te gaan. Ook in het buitenland is het merk Landal bekender.

346 parken

Roompot heeft in totaal 346 vakantieparken in dertien verschillende landen. De organisatie denkt dat het beter is voor de focus om de organisatie op één plek te huisvesten. Het oog valt daarbij op Amsterdam. Dit heeft gevolgen voor het personeel van Roompot, aangezien het kantoor van de organisatie momenteel in Goes staat. Het personeel kan meeverhuizen naar Amsterdam, maar wonen in Goes en werken in Amsterdam is onpraktisch. Roompot heeft naast Goes ook een kantoor in Uithoorn, Den Haag en Zwolle staan. De huur van deze panden wordt eveneens opgezegd.

Nieuwe directie

Vorige week werd bekend dat de fuserende organisaties een nieuwe directie krijgen. De Zweed Mikael Andersson volgt de huidige directeur Jurgen van Cutsem op, die twaalf jaar lang als directeur in dienst was. Er is expres voor een internationale directeur gekozen, omdat dit beter bij de nieuwe koers zou passen.