ANWB en NKC organiseren gezamenlijke camperverkiezing

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
De ANWB en NKC slaan de handen ineen bij de organisatie van de verkiezing van de Camper van het Jaar. Tot voor kort hadden beide organisaties hun eigen verkiezing voor de beste camper van het jaar, maar omdat het tot verwarring leidde hebben beide besloten om er een gezamenlijke verkiezing van te maken, meldt NKC. 

In deze nieuwe verkiezing is een jury aangesteld die bestaat uit camperjournalisten en -deskundigen, aangevuld met een publieksjury, welke camper het predicaat ‘Camper van het jaar’ mag dragen. In tegenstelling tot de Kampeerauto van het jaar-verkiezing (voorheen de verkiezing van NKC) kent deze verkiezing geen aparte categorieën voor de diverse soorten campers.

Jury

De publieksjury is samengesteld uit lezers van de KampeerKampioen van de ANWB en Kampeerauto. Samen beoordelen zij de nieuwe of sterk vernieuwde modellen op het gebied van innovatie, duurzaamheid, ontwerp en prijs-kwaliteitverhouding. Het is een jaarlijkse verkiezing en die van dit jaar wordt op 2 september georganiseerd. De uitslag wordt bekendgemaakt op de Kampeer- en Caravan Jaarbeurs, woensdag 2 oktober in de Jaarbeurs Utrecht.