Uitbreiding Roompot Beach Resort Kamperland kleiner dan gepland

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
3 min
Nieuwe plannen voor de aanleg van het Roompot Beach Resort in Kamperland laten zien dat het aantal bedden op het vakantiepark gelijk blijft en de uitbreiding minde groot is dan gepland. De gemeenteraad doet voor de zomer en besluit over de plannen, meldt Omroep Zeeland.

In eerste instantie zou er flink worden uitgebreid, met zo’n 29 hectare. Nu wordt er gesproken over 21 hectare. Zo blijft de andere 8 hectare landbouwgrond zoals het momenteel ook is. Politieke tegenstanders van de plannen van Roompot hekelden op de ingebruikneming van de landbouwgrond.

Daarnaast was het beeld ontstaan dat de uitbreiding van het vakantiepark ook zou zorgen voor meer toeristen. Roompot stelde dat zij dit niet wilden. Echter was er voor langere tijd onduidelijkheid over omdat de organisatie sprak over eenheden en niet over slaapplaatsen. Een eenheid kan een huis zijn voor twee personen, maar ook voor tien. Nu de uitbreiding is uitgedrukt in een aantal bedden blijft het aantal toeristen zoals het nu ook is: 6.040.

Ophef

Al sinds 2019, toen de eerste plannen voor het Roompot Beach Resort opdoemden is er al discussie over. Die werd de afgelopen jaren steeds heftiger en leidde tot protest. Het park werd hiermee het symbool voor de ‘verroompottisering’ van Zeeland.

Positief gestemd

Vanochtend is het nieuwe bestemmingsplan gepresenteerd aan de leden van de gemeenteraad, die het positief in ontvangst namen. De grootste partij van Noord-Beveland, Noord-Bevelands Belang, stond al achter de oorspronkelijke plannen maar nu is ook de SGP over de brug. Vooral omdat er meer ruimte wordt gehouden voor de landbouw. De gemeenteraad besluit op 4 juli of de plannen door kunnen gaan.