Paintballarena mag van gemeente vakantiepark worden

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
3 min
Voor de een was het een dagje plezier, voor de ander – vaak de omwonenden – een doorn in het oog. Het paintballterrein in Wehl krijgt een nieuwe bestemming. Al gaat dat nog wel even duren. De gemeente heeft ingestemd met een plan om van het outdoorcentrum een vakantiepark te maken, meldt de Gelderlander.

De omwonenden kennen de problemen maar al te goed: verfballen op de woning en verkeeroverlast waren de grootste problemen die zij hebben met het paintballterrein. Daar komt nu een einde aan: de gemeenteraad stemde afgelopen donderdag in met een plan om van het terrein een vakantiepark te maken.

Elektriciteitstoevoer

Wel gaat de transformatie nog enige tijd in beslag nemen. Netbeheerder Liander heeft de terreineigenaar laten weten dat het nog even kan duren voordat de stroomaanvraag kan worden gedaan. Daarvoor moet eerst de nieuwe vergunning helemaal rond zijn. Het is volgens de eigenaar niet te bekostigen als het bedrijf per direct stopt en er geen zicht is op een snelle aansluiting. Daardoor zou de ondernemer mogelijk meerdere jaren stil moeten staan.

Dat beseft de gemeente zich ook. Daarom eist het niet dat de werkzaamheden in het centrum, waar mensen ook kunnen lasergamen en airsoften, niet meteen stop moeten worden gezet. Wel moet de eigenaar er snel werk van maken. Liander heeft echter aangegeven dat een stroomaansluiting voor geplande horeca op zijn vroegst in 2029 klaar kan zijn. Voor de beoogde 50 recreatiewoningen kan wel eerder elektriciteit vrijkomen.

Het is nog onduidelijk tot wanneer het centrum open blijft. wel is duidelijk dat een meerderheid van de gemeente iets anders wil met het terrein.