Camping Enkhuizen maakt zich zorgen over komst parkeerterrein

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
3 min
Medewerkers en omwonenden van camping De Vest in Enkhuizen zijn bang dat de mogelijke komst van een parkeerterrein naast de camping overlast gaat veroorzaken. De gemeente wil hiermee de parkeerdruk in de stad verlagen. Mogelijk gaat dit echter ten koste van de rust op de camping en zitten vakantiegangers vervolgens in de uitlaatgassen terwijl ze luisteren naar zingende motoren. Dat meldt NH Nieuws.

In totaal moeten er zo’n 500 parkeerplaatsen bij worden gebouwd. Daarvoor heeft de gemeente Enkhuizen zes locaties in beeld, waar ook de groene strook naast de camping bij hoort. Beheerder van de camping, Dave Visser, ziet deze locatie niet zo zitten.

Hij stelt dat de receptie en het douchegebouw op de camping moeten verhuizen als het parkeerterrein er komt. “Dat is ontzettend ingrijpend. Niet alleen voor onze gasten, maar ook voor bewoners van de Noordergracht.”

Definitief besluit

De campingbeheerder is bang dat het slecht uitpakt voor de aantrekkelijkheid van de stadscamping. Die camping is volgens Visser ook nog eens van belang in Enkhuizen. Elk jaar telt De Vest zo’n 9.000 overnachtingen. Daarnaast werken er ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Omwonenden staan ook niet te springen voor het parkeerterrein. Zij denken dat het hiermee wel ‘gedaan is met de rust’.

De verschillende betrokken partijen zullen tot 2 juli moeten wachten. Dan neemt de gemeenteraad een definitief besluit. Mocht de locatie naast de camping worden gekozen, dan wordt de campingbeheerder wel betrokken bij het ontwerp van het parkeerterrein, aldus een woordvoerder van de gemeente.