Van uitstel komt toch geen afstel: bouw Hotel & Resort De Hondsrug eindelijk van start

Door Johanne Levinsky
3 min
Het heeft even moeten duren, maar deze week is de bouw van Hotel & Resort De Hondsrug van ontwikkelaar Dormio eindelijk gestart. Eigenlijk wilde Dormio in 2022 al beginnen met de bouw ervan, maar door bezwaren van omwonenden, stijgende bouwkosten en minder vraag naar vakantiehuizen werd dat telkens uitgesteld. Dit meldt RTV Drenthe.

In 2026 opent het vakantiepark naast de N34, langs de toegangsweg naar recreatiegebied ’t Gasselterveld, waarschijnlijk de deuren. Er zijn dan zeventig vakantiehuizen en een hotel met zeventig kamers gebouwd. Het hotel bestaat uit een hoofdgebouw met zestien kamers en vier losse appartementencomplexen met 54 kamers. Veertien van de zeventig huizen van het resort zijn verkocht. Eigenlijk wilde Dormio eerst 24 huizen verkocht hebben voor de start van de bouw, maar om de verkoop te stimuleren is de ontwikkelaar toch maar gestart.

Weinig overlast

De bouw zorgt voor weinig overlast, zo is de verwachting. Vrachtwagens die naar het bouwterrein moeten komen niet door Gasselte, maar rijden er direct vanaf de N34 naartoe. “Met het bouwgeluid zal het ook wel meevallen, want het resort ligt een eindje buiten Gasselte”, aldus Dormio-directeur Don van Schaik.

Naar verwachtingen zullen er zo’n 150.000 overnachtingen per jaar op De Hondsrug plaatsvinden, waar ongeveer vijftig personeelsleden voor nodig zijn. Dormio gaat op zoek naar mensen uit de regio en heeft in 2026 onder meer receptionisten, restaurantpersoneel en managers nodig. Het park is in 2025 nog niet klaar, maar wil dan al wel met negentien vakantiehuizen openen. Pas in 2026 komen daar de overige vakantiewoningen, het hotel, restaurant en de appartementen bij.