Camping in Ermelo eerste in Nederland met predicaat hofleverancier

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
1 min
Bakkers en bloemisten gingen deze onderneming al voor. Nu kan een camping in Ermelo zich ook achter deze bedrijven scharen. Camping De Paalberg heeft als eerste en momenteel ook enige camping de onderscheiding als hofleverancier ontvangen. “Het is alsof we de Champions League hebben gewonnen.” Dat meldt RTL Nieuws.

De campingeigenaar, Coen van den Broek, is erg trots dat zijn onderneming de onderscheiding in ontvangst mag nemen. “Dit is echt een mijlpaal in mijn leven”, zegt hij.

Aanmerking

Een bedrijf moet aan een aantal voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen met de onderscheiding. Allereerst moet het bedrijf minstens honderd jaar bestaan. Vervolgens wordt er een onderzoek gedaan naar het bedrijf en de werknemers, of zij bijvoorbeeld geen strafblad hebben. Ook moet het bedrijf financieel gezond zijn en wegen bijzonderheden mee. Als laatste geeft de koning zelf akkoord dat het bedrijf hofleverancier mag worden.

Dit is twee weken geleden officieel geworden voor De Paalberg. Van den Broek heeft samen met de burgemeester het wapenschild op het receptiegebouw gezet.