EuroParcs start met bouw Enkhuizerzand: dit gaat er allemaal gebeuren

Door Nationale Recreatiegids
3 min
Een langlopend project in de gemeente Enkhuizen wordt nu ingekleurd. De afgelopen maanden is vakantieparkexploitant EuroParcs druk bezig geweest om een deel van het Enkhuizerzand klaar te stomen voor de bouw van een vakantiepark. Daar komen in totaal 126 vakantiewoningen te staan. Ook wordt het recreatiegebied op de schop genomen, melden gemeente Enkhuizen en Ons Westfriesland.

Er staan flink wat veranderingen op de planning voor het recreatiegebied Enkhuizerzand. Onder meer wordt er een extra stuk strand aangelegd, met ligweiden en een speelduin. Dat komt allemaal naast het nieuwe vakantiepark waar EuroParcs nu aan gaat bouwen. De vergunning is rond en dus heeft de exploitant groen licht.

Dat betekent dat het gebied nu is afgeschermd met bouwhekken. De Kooizandweg is afgesloten vanaf de ingang van Sprookjeswonderland, wat wel gewoon toegankelijk is. De oude wegen en fietspaden worden hergebruikt voor de aanleg vaan de nieuwe wegen, en er zijn al bouwkavels gegraven, zodat er al een concreter beeld is van de plaatsing van de vakantiehuizen. “Woningen zijn bewust NIET ‘in gelid’ opgesteld, zoals in woonwijken zodat het niet ‘net als thuis’ voelt”, staat vermeld in de presentatie.

Werkzaamheden

EuroParcs zal binnenkort starten met de heiwerkzaamheden op het park, waardoor naar verwachting begin juli de eerste woningen worden geplaatst. Het totale project, inclusief de veranderingen aan het openbare recreatiegebied en de kustboog zullen in 2026 worden afgerond. De gemeente heeft hiervoor een presentatie op haar website gezet. Daar kun je terecht voor meer informatie.

Foto: gemeente Enkhuizen