Gemeente voert handhavingscontrole uit op Villapark Panjevaart

Door Johanne Levinsky
3 min
Villapark Panjevaart wordt de afgelopen jaren niet meer recreatief gebruikt, maar voor huisvesting van arbeidsmigranten. De gemeente Halderberge voerde deze week een handhavingscontrole uit om vast te stellen wie er op het Villapark verblijven en waar. Dit meldt de gemeente. 

Het recreatief gebruik van Villapark Panjevaart af. Recreatiewoningen op het park kunenn dus niet meer voor de verhuur gebruikt worden. Op dit moment zijn de huizen vooral bezet door arbeidsmigranten en hier en daar permanente bewoners. Dit komt volgens de gemeente Halderberge niet overeen met de bestemming van recreatief gebruik. Ook zorgen de vele arbeidsmigranten voor overlast in de omgeving en bij winkeliers, zegt burgemeester Bernd Roks. “Met de controle zetten we een eerste stap om illegaal gebruik van het villapark te beëindigen. De tijd van gedogen is vervlogen.”

Illegaal gebruik

Panjevaart wordt al enkele jaren illegaal gebruikt voor huisvesting van arbeidsmigranten en permanente bewoning. Het strijdig verbruikt zou moeten eindigen met een afspraak die met de drie Verenigingen van Eigenaren is gemaakt. De huis zouden worden verkocht en onder strenge voorwaarden mochten arbeidsmigranten er nog 10 jaar lang gehuisvest worden. Hierna zou het Villapark gesloopt worden en plaatsmaken voor een nieuwe camping of vakantiepark. Omdat niet genoeg eigenaren van woningen hieraan wilden meewerken, vond het plan geen doorgang. Ook kreeg de koper de financiering voor een nieuw park niet rond.

Bij de controle op 18 juni is vastgesteld dat er veel arbeidsmigranten op het park zitten. De gemeente houdt de komende tijd meer controles om in de gaten te houden wie er waar op het park verblijven.