Alle bezwaren tegen Roompot-vakantiepark Veessen ongegrond verklaard

Door Johanne Levinsky
2 min
Alle 22 bezwaren tegen de komst van het vakantiepark bij Veessen zijn ongegrond verklaard. Volgens Rijkswaterstaat is de bouw ervan niet in strijd met de strengere regels voor buitendijkse bebouwing. Renovatie van bestaande bouw is namelijk toegestaan en Roompot doet een beroep op deze uitzondering. Dit meldt Rivierverhalen.

Volgens de Natuurbeschermingswacht zijn de regels van Europees recht en de natuur in het geding. Rijkswaterstaat heeft echter een vergunning verstrekt voor de bouw van honderd permanente vakantiehuisjes vlak buiten het Natura 2000gebied langs de IJssel in Veessen. Volgens de vergunning levert de komst van het vakantiepark geen rivierkundige belemmeringen of risico’s op bij hoogwater. Ook is de hoogwaterveiligheid niet in het geding bij camping De IJsselhoeve en hotel IJsselzicht.

Nauwelijks effect op doorstroming

Rijkswaterstaat stelt dat de herinrichting van het park bijna geen effect heeft op de doorstroming. Bewoners vrezen daarentegen voor opstuwing. Uit rivierkundige berekeningen is dit niet gebleken. Daarom stelt Rijkswaterstaat dat zorgen hierover ongegrond zijn. Zelfs bij extreem hoogwater, stroomt niet meer dan 10 kubieke meter over het terrein van De IJsselhoeve. Meer over de zorgen van de Natuurbeschermingswacht en omwonenden lees je hier.