Ook dit jaar kun je overal in het land weer naar de Buurtcamping

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
Waar je normaal gesproken met een kleedje neerstrijkt om in het gras te picknicken, zul je de komende weken een boel tenten aantreffen. Ook dit jaar vind je overal in het land weer pop-up campings aan. Een weekend lang kunnen mensen samen met andere buurtbewoners rond een kampvuurtje zitten, samen aan lange tafels een hapje eten of andere activiteiten doen. 

Voorgaande jaren was het zo’n succes dat de Buurtcampings ook dit jaar weer te bezoeken zijn. Op deze pop-up campings worden allerlei verschillende activiteiten georganiseerd, van een karaokeavond tot springkussens.

Het initiatief is in 2013 door Stichting De Buurt in het leven geroepen, en wordt alsmaar populairder. Vooral voor minima blijkt het een ideale uitkomst om samen met het gezin iets leuks te ondernemen. De campings bezoeken is meestal gratis. Ook biedt het een mooie kans voor mensen om in contact te komen met buurtbewoners en hen beter te leren kennen.

Wil je meer weten over de Buurtcampings, of zoek je eentje bij jou in de buurt? Gebruik dan deze link voor een overzicht met alle pop-up campings in het land.

Afbeelding ter illustratie