Aa en Hunze: camping mag stuk bos kopen van gemeente voor uitbreiding terrein

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
3 min
Camping de Berken in Gasselte wil uitbreiden. Daarvoor is de gemeente Aa en Hunze bereid om een stuk natuurgebied te verkopen, zodat de campingeigenaar het kan ontbossen. Een aantal buurtbewoners ziet dat echter niet zitten, meldt RTV Drenthe. 

Momenteel is het bestemmingsplan van het beoogde perceel nog natuur, maar de campingeigenaar mag hier van de gemeente op bouwen als het bestemmingsplan wordt gewijzigd. Dat moet veranderen naar recreatie. Of dat mag, dat bepaalt de gemeenteraad.

Buffer

Niet alle grond op het perceel kan naar de campingeigenaar gaan. In totaal beslaat het perceel zesduizend vierkante meter en ligt tussen het campingterrein en een begraafplaats. Daartussen moet nog een buffer blijven.

De campingeigenaar is blij met de boodschap van de gemeente. Hij stelt dat het proces tot nu tot nogal traag verliep, maar vindt het mooi dat er schot in de zaak komt.

Noodzakelijke uitbreiding

Volgens de campingeigenaar is het van belang dat de camping uitbreidt. Die heeft meer accommodaties nodig om door te kunnen. Er zijn nu 141 plekken voor recreatie, met de uitbreiding komen daar 14 huisjes bij.

Buurtbewoners tegen

Niet iedereen is even blij met het akkoord van de gemeente. Een aantal buurtbewoners ziet het niet zo zitten. Die stellen dat de natuur hiermee verdwijnt en stuurden vorig jaar een brief naar de gemeente om de uitbreiding een halt toe te roepen. Volgens de bewoners ligt het stuk bos in het Natuur Netwerk Nederland. “Leg je daar een camping aan, dan verwijder je een schakel tussen verschillende natuurgebieden.”