Dak van zwembad op vakantiepark van Peter Gillis in Baarlo stort in

Door Nationale Recreatiegids
3 min
Vrijdagmiddag heeft het dak van het zwembad op het vakantiepark De Berckt in het Limburgse Baarlo het begeven. Dit park hoort bij de Oostappen Groep, waarvan televisiebekendheid Peter Gillis momenteel nog de eigenaar is. De oorzaak van de instorting is niet bekend, meldt Hart van Nederland.

Niemand raakte gewond bij het incident. Normaal gesproken is het zwembad tot 18:00 uur geopend, maar alle bezoekers werden om 14:00 uur al geëvacueerd. Het is niet duidelijk hoe het dak in heeft kunnen storten. Op sociale media gaat een filmpje rond van het dak dat naar beneden valt.

Niemand bereikbaar

Vrijdagmiddag was er sprake van heftige regenval in Limburg. Of dit ook de reden is waarom er werd gefilmd in het zwembad is niet bekend. Een woordvoerder van het vakantiepark zegt van niets te weten. Het park is eigendom van Oostappen Groep. van televisiebekendheid Peter Gillis. De organisatie was niet bereikbaar voor commentaar. De gemeente stelt dat het toezicht houdt op veilige schadeafhandeling.

Een gast die op vrijdag aanwezig was in het zwembad hoorde voorafgaand aan de instorting al gekraak en een harde knal, meldt Omroep Brabant. Ze waarschuwde de andere gasten. Dat was net op tijd, want het dak stortte even later die dag in. 

Opspraak

Het park is al eerder in het nieuws geweest, omdat het een dwangsom opgelegd kreeg vanwege de illegale huisvesting van arbeidsmigranten. Daarvoor moest Oostappen een dwangsom van 300.000 euro betalen. Ook de horecavergunning van het park is vorig jaar ingetrokken.