Twee jaar later staat camping Hanestede voor twee keer het bedrag weer te koop

Door Nationale Recreatiegids
3 min
De ambitieuze plannen die de campingeigenaar voor ogen had blijken lastiger uit te voeren dan gedacht. Het klonk vooruitstrevend: een natuurpark met moestuinen en een voedselbos. Maar toch staat de camping weer te koop. Ditmaal wel voor een iets hoger bedrag, meldt Omroep Friesland.

De voormalige camping Hanestede in Noordwolde staat weer te koop. Het plan van de eigenaren bleek niet mogelijk: de financiering kon niet worden gerealiseerd. En dus staat het weer te koop. Twee jaar geleden ook al: toen werd het voor 1,3 miljoen euro aangeboden. Nu staat het vraagbedrag op 2,5 miljoen euro.

De plannen boden geen ruimte voor seizoens- en jaarplaatsen. Dat hield in dat de vaste gasten met een stacaravan per direct het terrein moesten verlaten.

Bedrag verdubbeld

Voor een bedrag van 2,5 miljoen euro kan een potentiële nieuwe eigenaar doen met het terrein dat hij of zij wil. Op de acht hectare grond zou volgens de makelaar een camping of vakantiepark met zo’n 126 jaarplaatsen en 120 seizoensplaatsen worden gecreëerd.

Momenteel is het stuk grond in bezit van Staatsbosbeheer. Er is nooit een bouwvergunning aangevraagd bij de gemeente Westellingwerf, maar er zou volgens de advertentie waarin de camping te koop wordt aangeboden een plan klaarliggen voor de aanleg van 73 huisjes.

Voorzieningen

Ondanks dat er de afgelopen twee jaar wel iemand op het terrein heeft gewoond, ligt het er verloederd bij. Daar heeft een mogelijke nieuwe eigenaar de handen vol aan.

Wel beschikt het terrein over een aantal voorzieningen, zoals een centrumgebouw waar je een receptie, horeca, wasruimte en een bedrijfswoning vindt. Daarnaast staan er verspreid op het terrein schuren, een sanitairgebouw en een aantal recreatievoorzieningen.