Campings in Drenthe positief over bezetting tijdens zomervakantie

Door Nationale Recreatiegids / Ilias van Bruggen
2 min
Vanaf dit weekend zal het drukker worden op Drentse campings, met de start van de vakantie in regio noord. Uit een rondgang van RTV Drenthe onder campings in de provincie blijkt dat ondernemers overwegend positief zijn over de bezettingsgraad van hun campings.

Een vakantie in eigen land wordt steeds populairder. En dat ouders met hun kinderen eropuit trekken, wordt in Drenthe bewezen. Waar camping De Berenkuil in Grolloo nu al zo’n 30 tot 40 nieuwe gezinnen per dag verwelkomt, zijn dat er deze zaterdag maar liefst 180.

Weer heeft niet veel, maar wel wat invloed

Ook bij andere campings in de provincie lopen de bezoekersaantallen vanaf het weekend op. Daarbij lijkt het erop alsof de vakantiegangers niet bang zijn voor een regendruppel tijdens het kamperen. “Wel merken we dat het weer bijdraagt aan de sfeer”, zegt Susan van Rijswijk, eigenaar van Camping de Norgerberg in Norg. Daar is de bezetting iets verbeterd ten opzichte van vorig jaar.

Vakantiepark Witterzomer heeft het deze zomer ook iets drukker dan vorig jaar, maar wijt dat wel aan een verbeterd weerpatroon in vergelijking met vorig jaar. Dat ziet ook De Berenkuil. “Mensen zij nog iets afwachtend.”